Ronserv.nl – De Hostingprovider

76 / 100

Je domeinnaam verhuizen zonder onderbreking

Als je een domeinnaam verhuist, wil je natuurlijk dat alles blijft werken. Volg ons stappenplan om volledig online te blijven tijdens je verhuizing of gebruik onze verhuisservice.
Domein verhuizen vanaf een andere hostingprovider?

Domein verhuizen vanaf een andere hostingprovider?

Een domeinnaam verhuizen is het verplaatsen van een domeinnaam van een huidige hostingprovider naar een nieuwe hostingprovider.

Het verhuizen van alleen een domeinnaam is best simpel. In de meeste gevallen heb je hier alleen een verhuiscode voor nodig. Wanneer er aan de domeinnaam ook hosting is gekoppeld met een website en e-mail dan zal je deze eerst moeten verhuizen voordat je de domeinnaam verhuisd.

Domein verhuizen vanaf een andere hostingprovider?
Maak gebruik van onze verhuisservice

Maak gebruik van onze verhuisservice!

Wil je jouw domeinnaam, website of e-mail naar Ronserv verhuizen? Onze experts doen dit graag voor je!

We zorgen er voor dat je instellingen, databases, domeinnamen, e-mail en website niet verloren gaan.

Zo verloopt de verhuizing geruisloos en blijft alles werken. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je data of e-mail verloren gaat.

Volg het stappenplan

1. Volg het stappenplan

Voor elke domeinextensie bestaat een verhuisprocedure. Stel voor jezelf vast welke extensie (bijvoorbeeld .nl, .com of .eu) je wilt verhuizen en bekijk de verhuisprocedure voor deze extensie.  In de meeste gevallen heb je een verhuiscode nodig. Voorkom verrassingen door van tevoren goed op de hoogte te zijn.

Wil je de domeinnaam overzetten op een andere naam, dan betaal je voor een overdracht bij de uitgever van de domeinextensie. Een overdracht kost in de meeste gevallen € 5,- per domeinnaam.

Maak voordat je de overeenkomst met je huidige provider beëindigt een back-up van je website (en eventuele database). Je bent dan in het bezit van de meest recente versie van je website. Maak ook een back-up van je e-mail.

Bestel je domeinnaam (en eventuele gewenste dienst) via onze shop. Let op: je vraagt pas na deze stap je verhuiscode aan bij je huidige provider en geeft die nu dus nog niet door. Ben je nog geen klant, dan ontvang je binnen een uur na je bestelling de inloggegevens voor Mijn Account. Ben je al klant en heb je een hostingpakket? Voeg dan je domeinnaam toe aan je pakket.

Heb je een verhuiscode nodig? Vraag die dan nu aan bij je huidige provider. Je provider is verplicht je deze code meteen te verstrekken. Let op: zeg je diensten nog niet op! Vermeld duidelijk dat je je domeinnaam wilt verhuizen, en nog niet wilt opzeggen. Vraag je provider ook om een eventuele registrar lock te verwijderen.

6. Zet je bestanden en instellingen klaar

Log in op Mijn Account en upload de website bestanden (en eventuele database) van je back-up via de Hostingmanager. Stel ook je e-mailvoorkeuren en -adressen in. Je zorgt zo dat je bestanden (en bijbehorende instellingen) zowel op de oude als de nieuwe locatie staan.

Geef je verhuiscode door via ‘Mijn producten’ in Mijn Account. Klik bovenaan de pagina in het overzicht van domeinnamen achter je domeinnaam op ‘Wacht op verhuiscode*’, vul je code in en klik op ‘Verhuis’. Heb je geen verhuiscode nodig? Volg dan de aanwijzingen in de bevestigingsmail van de uitgever van de domeinextensie. Wij zetten je verhuizing direct in gang.

Na een week weet je zeker dat je website bij Ronserv voor iedereen op de nieuwe locatie zichtbaar is. Beëindig daarna de overeenkomst met je huidige provider.

Advies

Gratis adviesgesprek

Bij ons altijd een gratis adviesgesprek om er samen achter te komen wat de beste oplossing is voor elk uniek probleem.

Chat openen
Hulp Nodig?
Hallo, wij zijn ook bereikbaar via WhatsApp!